ΔΙΑΦΟΡΑ

Εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook”, 3-9 Μαρτίου 2019

Τα τελευταία πέντε χρόνια στηρίζω έμπρακτα το ηλεκτρονικό βιβλίο, οπότε δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εβδομάδα «Διάβασε ένα ebook» (Ebook Week).

Από τη Κυριακή, 3 Μαρτίου έως το Σάββατο, 9 Μαρτίου είναι για φέτος η εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook“, τόσο διεθνώς όσο και στην Ελλάδα και την Κύπρο. H εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook” διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν 11 χρόνια, μια πρωτοβουλία της συγγραφέα Rita Y. Toews από τον Καναδά. Μέσα σε αυτά τα χρόνια η ιδέα υιοθετήθηκε όλο και περισσότερο και απέκτησε διεθνή απήχηση. Το 2012 η Βιβλιοθήκη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ (ΤΗΜΜΥ) δήλωσε για πρώτη φορά συμμετοχή στην εβδομάδα από την Ελλάδα, ανεβάζοντας, ανάμεσα σε άλλα, ένα σχετικό blog. Και ήρθε η στιγμή η εβδομάδα  να διαδοθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και στην Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.
(Διαβάστε περισσότερα στον eAnagnostis.gr)

Πώς μπορεί να συμμετάσχει κάποιος;

  • Να διαβάσει ένα (ή περισσότερα!) ηλεκτρονικό βιβλίο. Οπουδήποτε. Στον e-reader, στο tablet, στο κινητό, στον υπολογιστή. Φυσικό το πιο πρακτικό είναι ένας e-reader. Αν δε διαβάζετε ebooks, ίσως ήρθε η ώρα. Αν νομίζετε ότι δε θα σας αρέσει, βάλτε στοίχημα με τον εαυτό σας και δοκιμάστε το.
  • Διαδώστε! Ανεβάστε μια φωτογραφία στο Instagram, ένα Tweet, ένα status στο Facebook. Πείτε το σε έναν φίλο σας. Ανεβάστε το στο blog σας. Και μην ξεχάσετε τα hashtags #ebookgr #ebookweek19.

Δωρεάν ebooks

Αν δε θέλετε ή δεν μπορείτε αυτή την περίοδο να αγοράσετε κάποιο ebook, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν σελίδες που μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά βιβλία δωρεάν και νόμιμα. Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικές:

Ο Βιβλιολόγος

Εγώ φυσικά πάντα διαβάζω κάποιο ebook στη συσκευή μου (Kobo Glo HD), αλλά αυτή τη βδομάδα θα (προσπαθήσω να) διαβάσω τρία βιβλία:

  • Lolita, του Vladimir Nabokov (είμαι ήδη στη μέση)
  • The Dogs of Riga, του Henning Mankell
  • Δράκων, Βιβλίο Ι: Γέννηση, του Χρήστου Κασκαβέλη

2 thoughts on “Εβδομάδα “Διάβασε ένα ebook”, 3-9 Μαρτίου 2019

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.